Presentasjonstreningskurs våren 2018

 In Arrangement, Presentasjonstrening

Det var stor interesse for presentasjonstreningskurset med Bernt i høst. På bakgrunn av svært gode tilbakemeldinger fra tidligere deltakere og mange henvendelser fra interesserte som dessverre ikke hadde anledning til å komme den aktuelle datoen, har vi bestemt oss for å sette kurset opp igjen nå i vår. Her er en oversikt over presentasjonstreningskurs våren 2018.

Dato Tid Sted Påmelding
Fredag 2. februar 9:00-12:00 Rådstua, speilsalen Utløpt
Torsdag 15. mars 9:00-12:00 Rådstua, speilsalen FULLTEGNET
Torsdag 12. april 9:00-12:00 Rådstua, speilsalen Utløpt

Om kurset

Når man står foran en forsamling og skal formidle noe, hva er det som avgjør om du har publikum med deg eller ikke? Hva er det som gjør en presentasjon interessant? Hvordan kan man øve på å bli en god formidler?

I årevis har vi i Perrong 48 jobbet med fortellinger: å finne frem til dem, å strukturere dem, å sy dem sammen til en helhet som når frem til dem som skal høre på, og å øve på å fortelle dem. Vi har stått foran publikum og kjent på kroppen hva som gjør en fortelling interessant. Hva som får publikum til virkelig å lytte til det som blir sagt. Og de erfaringene vil vi gjerne dele med deg!

Vi er ikke så glad i ordet presentasjonsteknikk, selv om vi også selv ofte bruker dette om våre kurs. Vårt fokus ligger uansett aller mest på å finne frem til det engasjementet som må til for at du skal kunne ha publikum i din hule hånd. Ordet «teknikk» kommer fra gresk tekhne som betyr ‘kunstnerisk ferdighet’. Vi mener at dette er beskrivende for hva som er viktig når man skal snakke foran en forsamling: I hvilken grad du når frem til publikum med det budskapet du vil formidle avhenger av både av at du har innsikt i rent praktiske teknikker for å takle nervøsitet og kunne «eie» en scene, og at du også sitter på en mer kunstnerisk forståelse av dramaturgi, historiefortelling og betydningen av engasjement. Vi har alle opplevd at engasjement smitter. Men hvordan kan man bruke denne innsikten på en praktisk måte til å få folk til å høre på hva du har å si?

På dette kurset får du svar på dette, og du får øve på det du har lært under trygg og kyndig veiledning fra skuespiller Bernt Bjørn. Gjennom teori, praktiske øvelser og tilbakemeldinger får du øvd deg på å finne din egen fortellerstil og din egen måte å formidle på. På den måten legger du til rette for at du skal kunne stå med en stor trygghet foran en forsamling, og at publikum skal kunne lytte helhjertet og interessert til det du har å si.

Du får:
  • Hjelp til å bli trygg foran publikum
  • Bevissthet om egen kropp og stemme
  • Hjelp til å løfte innholdet
  • Publikum til å lytte til det du har å si
  • Hjelp til å håndtere nervøsitet
  • Formidlingsglede!

Kurset passer for alle som har et budskap å formidle, for små eller store forsamlinger. Det spiller ingen rolle om du syns tanken på å skulle snakke for et publikum er veldig skremmende eller om du har lang erfaring i å holde foredrag – uansett utgangspunkt tror vi at vi sitter på en kunnskap om og en innsikt i formidling og historiefortelling som du vil ha stor nytte av.

Undervisningsformen er dynamisk og en blanding mellom teori, egenarbeid, erfaringsutveksling og praktisk arbeid i en humørfylt atmosfære.

Om kursholderen

Bernt Bjørn har arbeidet som skuespiller i over tretti år på scene, film og TV. Han har videreutdannet seg innen stemmebruk og sang, og har spesielt mye erfaring med formidling av tekst. For innsatsen har han mottatt flere stipender og utmerkelser, blant annet Årets frilanser i Norge i 2013. Siden 2005 har Bernt arbeidet med veiledning av skuespillere, forskere og andre. Han brenner for å gjøre andre god! Les mer i et intervju med ham her om Hemmeligheten bak god formidling.

Praktiske detaljer

Dato: Se oversikt i skjemaet under
Tidspunkt: 09.00-12.00 (gjelder alle datoene)
Sted: Rådstua teaterhus, speilsalen
Varighet: 3 timer
Pris: 1500 pr pers

Om det er interesse for det så spiser vi lunsj sammen etterpå på Kafé Pegen på Tvibit. Dette er frivillig og dekkes av den enkelte.

Påmelding: Bruk påmeldingsskjema som du kommer til ved å klikke på datoen du ønsker i tabellen nedenfor. Husk å sjekke at du melder deg på på riktig dato!

Dato Tid Sted Påmelding
Fredag 2. februar 9:00-12:00 Rådstua, speilsalen Utløpt
Torsdag 15. mars 9:00-12:00 Rådstua, speilsalen FULLTEGNET
Torsdag 12. april 9:00-12:00 Rådstua, speilsalen Utløpt

Les også:

Leave a Comment