Kurs i presentasjonsteknikk 24. oktober

 In Arrangement

Når man står foran en forsamling og skal formidle noe, hva er det som avgjør om du har publikum med deg eller ikke? Hva er det som gjør en fortelling interessant? Hvordan kan man øve på å bli en god formidler?

I årevis har vi i Perrong 48 jobbet med fortellinger: å finne frem til dem, å strukturere dem, å sy dem sammen til en helhet som når frem til dem som skal høre på, og å øve på å fortelle dem. Vi har stått foran publikum og kjent på kroppen hva som gjør en fortelling interessant. Hva som får publikum til virkelig å lytte til det som blir sagt. Og de erfaringene vil vi gjerne dele med deg!

Derfor inviterer vi til et åpent kurs i presentasjonsteknikk den 24. oktober.

Selv om vi kaller det for presentasjonsteknikk, så ligger vårt fokus aller mest på å finne frem til det engasjementet som må til for at du skal kunne ha publikum i din hule hånd. Ordet «teknikk» kommer fra gresk tekhne som betyr ‘kunstnerisk ferdighet’. Vi mener at dette er beskrivende for hva som er viktig når man skal snakke foran en forsamling: I hvilken grad du når frem til publikum med det budskapet du vil formidle avhenger av både av at du har innsikt i rent praktiske teknikker for å takle nervøsitet og kunne «eie» en scene, og at du også sitter på en mer kunstnerisk forståelse av dramaturgi, historiefortelling og betydningen av engasjement. Vi har alle opplevd at engasjement smitter. Men hvordan kan man bruke denne innsikten på en praktisk måte til å få folk til å høre på hva du har å si?

På dette kurset får du svar på dette, og du får øve på det du har lært under trygg og kyndig veiledning fra to av våre engasjerte og erfarne veiledere: skuespiller Bernt Bjørn og forfatter Rebekka Brox Liabø. Sammen hjelper de deg med å få fram engasjementet i det du vil formidle og tydeliggjøre innhold. Gjennom teori, praktiske øvelser og tilbakemeldinger får du øvd deg på å finne din egen fortellerstil og din egen måte å formidle på. På den måten legger du til rette for at du skal kunne stå med en stor trygghet foran en forsamling, og at publikum skal kunne lytte helhjertet og interessert til det du har å si.

Du får:
  • Hjelp til å bli trygg foran publikum
  • Bevissthet om egen kropp og stemme
  • Hjelp til å løfte innholdet og gi det rett dramaturgi
  • Publikum til å lytte til det du har å si
  • Hjelp til å håndtere nervøsitet
  • Innsikt i din egen fortellerstil

Kurset passer for alle som har et budskap å formidle, for små eller store forsamlinger. Det spiller ingen rolle om du syns tanken på å skulle snakke for et publikum er veldig skremmende eller om du har lang erfaring i å holde foredrag – uansett utgangspunkt tror vi at vi sitter på en kunnskap om og en innsikt i formidling og historiefortelling som du vil ha stor nytte av.

Undervisningsformen er dynamisk og en blanding mellom teori, egenarbeid, erfaringsutveksling og praktisk arbeid i en humørfylt atmosfære.

Praktiske detaljer:

Dato: 24. oktober
Tidspunkt: 09.00-12.00
Sted: Rådstua teaterhus
Varighet: 3 timer
Pris: 1500 pr pers (eks mva)

Etter kurset blir det felles lunsj for alle som ønsker å være med på Kafé Pegen på Tvibit. Dette er frivillig og dekkes av den enkelte. Vi garanterer god stemning!

VIL DU MELDE DEG PÅ?

Kontakt oss pr telefon 907 86 829, send en epost til post@perrong48.no eller bruk dette påmeldingsskjemaet.

Les også:

Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment