Velkommen til kulturelt vorspiel!

 In Arrangement, Underholdning

Underholdning til årsmøtet? Seminaret? Konferansen? Jubileet? Teambuildingen? Look no further, her er en pakke på 45 min som garantert løfter humøret. Rett og slett en snarvei til god stemning!

Hva betyr det, tenker du? Hva er et kulturelt vorspiel? Og hva skiller dette fra all mulig annen tilgjengelig underholdning? Vi gir ordet til vorspielgeneral Alexander Rindestu:

Velkommen til Rådstua teaterhus! Velkommen til kulturelt vorspiel!

Alle har vel en gang i livet vært på et vorspiel før man drar videre ut i det fuktige nattelivet. Alle vet at vorspielet er det som legger grunnlaget for om det blir en bra kveld eller ikke. Hvem har vel ikke vært på et vorspiel som plutselig ble til nachspiel. Hva? Gikk vi glipp av rosinen i pølsa? Kom vi oss ikke ut på byen?

Vil du ha et vorspiel til din bedrift? Kontakt oss her:

Vi lover å ikke spamme deg med uinteressante nyhetsbrev. Du vil derimot kunne få invitasjoner til fremtidige arrangement, events eller kurs. Du kan selvsagt melde deg av når du vil.
matsgangvik-30

Vi i perrongen har vært gjennom utallige vorspiel og har som alle andre opplevd både gode og dårlige sider ved denne satsplanken. Ikke det at vi fester mye, men vi er glad i de sosiale tilstelningene. Derfor har vi laget vårt eget vorspiel som kanskje ikke er som alle andres vorspiel.

«Kulturelt forspill er en super start før man kaster seg ut i Kulturnatta. Fra et kort foredrag om Rådstuas historie, til mørkeloftets historie om Dankert Anna og videre; lokkes festmennesket frem i hver eneste deltaker. Det er en fest hvor alle er med. Ingen sitter å sturer i et hjørne, men sammen utvider vi komfortsonen vår. Vi mingler, vi danser, og alt kuliminerer i et karaokeparty «our way». Perrong 48 behersker kunsten av å «leave us wanting more», og forspillets glade deltakere går sultne på mer moro ut for å oppleve «Kulturnatta». En perfekt start på en opplevelsesrik kveld!»

 

– Cathrine skjernes, deltaker på Kulturelt vorspiel på Kulturnatta Tromsø 2018

Påfyll: Mest mulig gøy på 45 min

Det kan jo på mange måter være vanskelig å selge et produkt med et navn som mange forbinder med fyll, derfor legger vi til en liten detalj ved ordet fyll som endrer innhold betraktelig. Nemlig påfyll.  Det er dette vår lille store fest skal være. Et påfyll av opplevelser på kortest mulig tid slik av våre festdeltagere kan reise videre ut i nattelivet litt rikere på opplevelser og litt tryggere på seg selv som festdeltager.

I løpet av den lille timen vi har vorspiel sammen skal du som festdeltager være med på mest mulig gøy. Du får et innblikk i husets rike historie, du skal bli kjent med en nordnorsk bauta som holder på å gå i glemmeboka, du skal få servert visesang fra glade trubadurer, du skal gjennom et kort kurs, mingling, konkurranser, taler, allsang på grensen til kunst. Og sist men ikke minst, du kan ende opp med å være vinner av festdesserten over alle festdesserter. Nemlig sviskekompott. Den rauseste desserten som noen gang er lagd. Som det gamle ordtaket sier: Har du ei sviske kan du glede mange rosiner.

«Et intensivt og fornøyelig «vorspiel» som hadde «alt»; skjemt, alvor, historie, relasjonsbygging, sang og musikk – utrolige 45 minutter som vi ikke glemmer med det første!»

 

– Kari Henriksen, avdelingsdirektør Avdeling for oppvekst og utdanning i Tromsø Kommune

matsgangvik-16

Servering: Raushet og begeistring

Du tenker kanskje at dette høres voldsomt ut, og på mange måter så har du kanskje rett. Det er mye å ta inn over seg iløpet av en liten time, men kanskje det er bra for oss. Vi ønsker å være raus, vi ønsker å dele over en lav sko nettopp for at man blir glad av det. Når vi på tampen av kvelden drar frem karaokemaskinen for at vi sammen skal synge en sviske er det nesten umulig å ikke la seg rive med.

Kulturelt vorspiel passer for alle. Alle er velkommen. Alle som har lyst på en god fest, alle som har vil oppleve noe nytt, alle som vil bli kjent med nye mennesker. Alle som er eller har lyst til å bli litt rausere. For deg som er bekymret for at vi ikke skal ta inn det stimulerende midlet som noen kaller alkohol så kan vi gå god for at det finnes flere gode alternativer i nærområdet for å dekke dette behovet etter en liten time med annet påfyll.

Raushet er påfyll som ikke kan serveres i et glass med isbiter. Raushet er å by på seg selv. Raushet er edle dråper av påfyll. Velkommen på vors!

matsgangvik-35

Vorspielvertene

matsgangvik-37

Bernt Bjørn har arbeidet som skuespiller i over tretti år på scene, film og TV. Han har videreutdannet seg innen stemmebruk og sang, og har spesielt mye erfaring med formidling av tekst. For innsatsen har han mottatt flere stipender og utmerkelser, blant annet Årets frilanser i Norge i 2013. Siden 2005 har Bernt arbeidet med veiledning av skuespillere, forskere og andre. Han brenner for å gjøre andre god! Les mer i et intervju med ham her om Hemmeligheten bak god formidling.

Alexander Rindestu er fra Vangsvik på Senja, har utdannelse fra BI og fra skuespillerlinjen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Etter endt utdanning har han jobbet i Rimfrost Teaterensemble. Han har også hatt en rekke frilansoppdrag –  for Forsvarets Musikkorps, NRK og Finnmarksløpet for å nevne noen.  I Perrong 48 leder han arbeidet med arktiske historier. Han brenner for å spre fortellinger om mennesker, steder og kultur i nord.

Kort oppsummert

Når: Når du enn vil ha det. Før fredagspilsen? Før konferansemiddagen? Før julebordet? Før 25-årsjubileet? Du bestemmer festen og anledningen, vi serverer vorspielet.
Sted: Rådstua teaterhus
Varighet: Ca 45 min
Antall pers: 10-40
Innhold
: Historisk prolog, fortellinger om Dankert-Anna, visesang fra glade trubadurer, kort kurs, mingling, konkurranser, taler, karaoke/allsang og festdessert til en heldig vinner.

Vil du ha et vorspiel til din bedrift? Kontakt oss her:

Vi lover å ikke spamme deg med uinteressante nyhetsbrev. Du vil derimot kunne få invitasjoner til fremtidige arrangement, events eller kurs. Du kan selvsagt melde deg av når du vil.

Leave a Comment

Kursholder Bernt BjørnKursholder Bernt Bjørn