Kurs 21. november: Historiefortelling og dramaturgi i presentasjoner

 In Arrangement

Hvordan kan du bruke historier til å nå frem med budskapet ditt? 21. november arrangerer vi et nytt kurs, denne gangen med fokus på historiefortelling og dramaturgi i presentasjoner. Hvilke historier kan du fortelle for å berøre tilhørerne dine – og få andre til å fortelle dem videre?

Nå er scenen klar og jeg tar mikrofonen, tusen øyne lyser mot meg…. synger Knutsen og Ludvigsen, og det svinger mest med syltetøy som sminke. Men når du står på en scene for å formidle forskninga du har holdt på med de siste tre årene eller for å selge en idé til tre hundre potensielle kunder, da hjelper det ikke å være dum og deilig. Da gjelder det å presentere det du vil si på en måte som er troverdig og som gjør at folk blir bergtatt, begeistret eller berørt. Og hvordan gjør man det?

24. oktober arrangerte vi kurs i presentasjonsteknikk. Bernt Bjørn hjalp ti heldige deltakere til å bli tryggere foran et publikum og til å finne sin egen stemme og det engasjementet og den roen som må til for at folk skal høre etter.

Nå følger vi opp med et kurs som fokuserer mer på innholdsbiten i god formidling – nemlig hvordan du kan bruke historier til å nå frem med budskapet ditt. Kursholder er fantastiske Rebekka Brox Liabø som har jobbet som forfatter, skrivepedagog og storyteller i en årrekke.

Du får:
  • Innsikt i betydningen av god historiefortelling
  • Historier som kan formidle inspirasjon, tilhørighet, tall, forskning
  • Hjelp til å løfte innholdet og gi det rett dramaturgi
  • Et tydeligere budskap
  • Kunnskap om retorikk og argumentasjon
  • Hjelp til å bygge opp en presentasjon slik at den blir logisk, engasjerende og overbevisende

Så lenge mennesket har hatt språk, har vi fortalt hverandre historier som knytter oss sammen eller skiller oss fra hverandre. Historier sitter i ryggmargen vår. Og når det gjelder å nå frem med et budskap er dette en viktig nøkkel: En god historie fortelles alltid videre. 

På dette kurset får du trene på å beherske historiefortellingens skattekammer – på godt utenlandsk kalt storytelling. Du får hjelp til å finne den beste historien om din bedrift eller ditt prosjekt for å fremme tilhørighet, styrke identitet og budskap og nå frem til dine tilhørere på en måte som berører.

I tillegg til det rent formidlingstekniske når det kommer til foredrag og presentasjoner, kan det du lærer på dette kurset også brukes til å formidle alle sider ved virksomheten og er perfekt som eksemplifisering ved konflikter.

Hver bedrift har sin historie og hver ansatt har sin historie knyttet til bedriften og hvorfor de begynte å arbeide der. Produktene som bedriften selger har sine historier og kundene har sine. Hva er din historie? Hva er din bedrifts historie? Hva er historiene bak forskningen din? Hvilke historier kan du fortelle for å berøre tilhørerne dine – og få andre til å fortelle dem videre?

Praktiske detaljer:

Dato: 21. november
Tidspunkt: 09.00-12.00
Sted: Rådstua teaterhus
Varighet: 3 timer
Pris: 1500 pr pers (eks mva)

Etter kurset blir det felles lunsj for alle som ønsker å være med på Kafé Pegen på Tvibit. Dette er frivillig og dekkes av den enkelte. Vi garanterer god stemning!

Vil du melde deg på?

Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment