Fagdag med Tromsø Kommune – tilbakemeldinger

 In Presentasjonstrening, Prosessledelse

Beste fagdagen jeg har vært med på. 

 – Helena Roos, Jordmor Tromsø kommune

Fredag 30. november ledet vi en fagdag med Enhet for forebyggende helsetjenester i Tromsø kommune. Målet var at alle deltakerne skulle bli tryggere på å holde presentasjoner og å lede grupper. Fra enheten deltok 60 dyktige fagfolk; helsesøstre, jordmødre og ansatte i familiens hus. Dagen var en blanding av felles teori og praktisk arbeid i grupper. I tillegg hadde vi også ansvar for underholdning under middagen på kvelden dagen før. Det hele var kyndig regissert og dirigert av 6 av våre flinke konduktører: Bernt Bjørn, skuespiller og formidlingsveileder, Kristin Bjørn, prosjektleder og dramaturg, Mari Andreassen, dramapedagog og manusforfatter, Steffen Rostock Svendsen, psykolog og kunstterapeut, Jenny Svensson, scenekunstner og manusforfatter, samt Kristine Myhre Tunheim, skuespiller og leder av Rimfrost produksjoner.

Mange gode tips og tanker om det å stå foran et publikum og formidle et budskap. Nyttige tilbakemeldinger på øvelsene. Lærerrikt, nyttig og variert!

 

 – Solveig Wallann, Pedagogisk leder

Bra med fremlegg i gruppene og at vi fikk øvd oss. Bra med praktiske tips.

 

– Helsesøster

Det var veldig positivt å få tilbakemelding på form. Det er noe man sjelden har fokus på. Sesjonene med øving på god begynnelse var også veldig bra. Litt slitsomt med praktiske oppgaver, men helt klart mer nyttig enn bare teori.

 

– Ragnhild Høifødt, Psykolog Tromsø Kommune

Flott og lærerik fagdag!

 

– Helsesøster

Fagdag: Presentasjonstrening og gruppeledelse

Fagdagen startet med en faglig innledning om presentasjonstrening og formidling, holdt av Kristin og Bernt. Her fikk deltakerne både en inspirerende start på dagen og mye nyttig teoretisk kunnskap og praktiske tips til det å holde presentasjoner og å lede grupper. Deretter gikk vi praktisk til verks med gruppearbeid resten av dagen, fordelt på to bolker. Her fikk alle prøve seg i praksis, med veiledning og personlige tilbakemeldinger fra gruppelederne. For oss i Perrong 48 er det nemlig én ting vi syns er viktigere enn det meste annet når det kommer til presentasjonstrening, og det er å øve. Du lærer like lite å bli en god formidler ved å se på at noen snakker om temaet en hel dag, som du lærer å spille fotball ved å sitte hjemme i sofaen og se på fotballkamper på tv. For å bli god må man øve, uansett hva det er man skal prestere. Og når man skal øve, så hjelper det å ha en trener.

Opplegget i gruppene fungerte bra, gode diskusjoner og tilbakemeldinger. Morsom måte å lære på.

 

 – Avdelingsleder på helsestasjon

Lærerikt. Fint å få tilbakemelding på hvordan jeg fremstår når jeg har et fremlegg. Tips til hvordan en kan legge frem ting best mulig.

 

 – Helsesøster

Lærerik dag med trygge rammer for øvelse.

 

 – Gøril Ottarsen, Helsesøster

Tusen takk for en varm og trygg fagdag.

 

 – Helena Roos, Jordmor

Påfyll for sinnet og sjelen.

 

 – Britt Simonsen, Enhetsleder

En fantastisk og lærerik dag. Herlig input.

 

 – Helsesøster

Herlig! Dere fremstod som et godt team (med Kristin og Bernt i spissen), som godt samkjørte, trygge på hverandre og som erfarne kursdeltagere. Tror mange kan ha nytte/glede av deres tilbud.

 

 – Merete Nypan, Helsesøster

Det mest interessante med dagen ifølge deltakerne

Til slutt hadde vi en oppsummering i plenum, der de viktigste erfaringene fra gruppene ble delt og diskutert. Og helt til slutt runda vi av med sang, med Bernt i spissen. En fantastisk dag som vi er veldig takknemlige for at vi fikk tilliten til å lede! I etterkant sendte vi ut et evalueringsskjema, hvor sitatene over er hentet fra. Vi runder her av med noen svar på spørsmålet som lød slik: «Hva syns du var mest interessant med fagdagen – er det noe spesielt du vil fremheve som du sitter igjen med?»

Muligheten til å få tilbakemelding på egen opptreden var verdifull. Det samme med tips til hvordan fremføre, hvordan holde på publikums oppmerksomhet osv.

 

 – Britt Simonsen, Enhetsleder

Gode samtaler, selvrefleksjon

 

 – Sekretær

At vi fikk øvd på framlegg flere ganger. Dere var gode til å formidle og lede.

 

 – Helsesøster

At det å planlegge en god åpning er så lettvint og tar så lite tid, hvis jeg bare tenker på det i forkant!

 

 – Psykolog

At det ble så personligt og trygt

 

 – Helena Roos, Jordmor

Bli bevisst hvordan en selv er under fremlegg, få tilbakemelding på det vi gjorde.

 

 – Helsesøster

Vil du ha en lignende fagdag til din bedrift?

Vi lover å ikke spamme deg med uinteressante nyhetsbrev. Du vil derimot kunne få invitasjoner til fremtidige arrangement, events eller kurs. Du kan selvsagt melde deg av når du vil.

Leave a Comment

Kursholder Bernt Bjørn